25 hodin života pro mír ve světě


25 hodin života pro mír ve světě
...aneb globalistický syndrom nedostatku a omezení vědomí
Dostali jsme pozvánku na akci s názvem “25 hodin ticha pro svět v míru”, s tím, zda bychom se nechtěli zůčastnit této velkolepé světodějné akce pro “svět v míru”. Zřejmě se předpokládalo, že máme nějakou “meditační skupinu” s kterou jaksi vyrazíme společně s dalšími “posilovat mír ve světě” společným sezením v tichu a vedeným či programovým naladěním v nějakém hotelu. S pozvánky cituji:

“Záměrem této akce je vytvořit sjednocenou sílu tisíců lidí, schopnou proměnit kolektivní vědomí lidstva, vypnout “staré” a zapnout “nové”, t.j. provést RESTART osobní mysli i kolektivní mysli lidstva dosažením tzv. Maharishiho efektu na globální úrovni.”

Prvně jsem si myslel, že si někdo opravdu dělá legraci, později jsem našel odkaz na celou akci na webu a zjistil, že ne. Studium záměru a uvedených skutečností na webu https://viaharmonia.com/via-harmonia/, mě vedlo k položení otázek, které právě záměr a hlásané autoritativní předpoklady celá akce nastoluje. Odpovědí nám byla ne-odpověď a neschopnost komunikovat o co vlastně v celé akci jde. O to více mě zajímalo, co oficiálně komunikují organizátoři dané akce. Opravdu jsem se nestačil divit.

Síla současné doby je nepřehlédnutelná a proces změny je neodvratný. Kdo se dívá moudře, ten ví, že jde o mnoho.  Ještě stále není zcela rozhodnuto, kterou cestou se společnost vydá dál. Nacházíme se ve světě mysli a ta je naprogramovaná: je to MATRIX, který nás udržuje v NEVĚDOMOSTI, v PODŘÍZENOSTI a ODDĚLENOSTI. Jeden programový cyklus MATRIXU je 24 hodin. Proto buďme spolu na jednom místě 24+1 hodinu TICHA.
SÍLA TICHA VYPÍNÁ MATRIX

Tak se na to podívejme. Ano, ona apelace na “změnu” - byť se vůbec neříká o jakou “změnu” by mělo jít, se vždy hodí. Viz marketingový úspěch hnutí “ano”. Ano, proces změny je neodvratný, pokud si organizátoři nevšimli, změna je trvalý aspekt života i bez snahy jej jaksi “vylepšovat”. Tomu lidé rozumí, ale už se neříká nic o povaze oné “změny”. Nicméně, ale pozor(!) - “kdo se dívá moudře, ten ví, že jde o mnoho” - apelace na “výjimečné uvědomění” (prostě na akci také nemůže přijít jen tak někdo, ale už někdo dostatečně správně vidoucí - pak je otázku, proč by takový člověk měl takovou akci vůbec navštívit?) - byť se opět “tajemně” neříká o co vlastně jde o jako “mnoho” vlastně jde? A co stále není ještě rozhodnuto konkrétně? Každá společnost se vydává tam, kam se vydávají její jedinci. Nějaké společnost bez jednotlivců ne-existuje.

A teď pozor, prý se nacházíme “ve světě mysli”, která je “naprogramovaná”, což je prý jakýsi “MATRIX”, který nás - POZOR - udržuje v nevědomosti, podřízenosti a oddělenosti!!! Takže máme něco mimo nás samé, jakýsi “MATRIX”, který nás udržuje v nevědomosti, oddělenosti a podřízenosti - jako by nestačila sama nevědomost, oddělenost a podřízenost svému egu. Přitom všechny skutečně autentické spirituality světa učí přesný opak - je to naše vlastní nevědomost, naše vlastní oddělenost a naše vlastní z toho zákonitě plynoucí podřízenost a nikoliv něco jako nějaký “MATRIX”. Také učí co je povahou této nevědomosti a oddělenosti - a tou je omezení našeho vědomí a identity na ego či pouze prožívané já a s tím spojená chovaná nesprávná - nevědomá s realitou vědomí nesouznící přijatá přesvědčení, hodnoty, názory, vzory prožívání, apod., které nám brání v pochopení a rozpoznání samotného vědomí. Mezi ně patří například chápání mysli jako počítače, apod.

Odkud berou organizátoři svou “autoritu” ke svému učení-nauce, kterou hlásají s tím, že chtějí svolávat nějaké globální setkání v tichu? Odkud berou své učení o nějakém “MATRIXU”, který nás ovládá? Z holy-woodů? Dále se dozvídáme, že existuje jakýsi “programový cyklus” “MATRIXU”, který je 24 hodin - z tohoto důvodu je třeba být společně v tichu 25 hodin, aby došlo k jakémusi “RESTARTU”(mám trochu pocit, že hlavní ideolog nauky je nějaký Ajťák se zálibou ve SCI-FI)  - ano, je třeba tomu dát také “logiku”- pak se ztratí potřeba zkoumat původní povahu blábolu.

Mimo jiné 24 hodinový cyklus je obyčejná konvence pro měření lineárního času - což vůbec nesouvisí s tím, jak my sami čas prožíváme a zakoušíme. To souvisí s naším vědomí a s tím, čím se ztotožňujeme. vědomí samo je mimo čas a současně se zpřítomňuje v každém časovém okamžiku jako celková intenzita našeho vědomí. Nějaký 24 hodinový cyklus nějaké Matrixu, který nás v něčem udržuje by to prosím měl dělat jak? Nestačilo by jenom přestat takhle nevědomě NE-myslet a pak žít výplody své vlastní nevědomé tvorby?

Naštěstí máme řešení a to onu “sílu ticha”, která prý vypíná onen “MATRIX” (a to jako jenom těm zúčastněným, nebo i ostatním lidem?)

Mysl ale funguje jako počítač, a tak nám nabízí stále stejná, často nefunkční řešení. Jsou ale vědecké poznatky a je zdokumentováno, že když se určité množství lidí ztiší a naladí na společný záměr, promění se v takovém místě životní podmínky.
Tím, že se sjednotíme v TICHU, kolektivní mysl se na chvíli vypne.
Umožní se tím její restart a zapnutí v novém nastavení. Potřebujeme, aby ve stejném časovém úseku zůstaly v tichém naladění skupiny po celém světě. Se společným záměrem, se společnou vizí.
Taková síla naladění je schopna prosvětlit kolektivní vědomí lidstva.
SJEDNOCENÉ VĚDOMÍ MĚNÍ OSUDOVÉ PROSTŘEDÍ

Via Harmonia je celosvětovým propojením jednotlivců a skupin, v síle míru, na mnoha místech, ve stejný čas.
Máme jedinečnou šanci být aktivními, vědomými spolutvůrci proměny cesty lidstva. Ochota sjednotit se utváří a posiluje směr dalšího rozvoje lidského společenství.
BUĎME SILOU VĚDOMĚ UTVÁŘEJÍCÍ BUDOUCNOST

Takže, podle organizátorů mysl funguje jako počítač. Není lepší sdělení opravdové povahy celé akce i skutečného vědomí jejích organizátorů. Tohle opravdu vědomý či chceme-li “duchovní” či meditující člověk, který hlouběji zkoumá své bytí nemůže ani myslet vážně.

Co je a bylo vždy primární? Počítače nebo nějaké informační či systémová teorie či samé vědomí, jeho schopnost myslet, cítit, vnímat, ztělesňovat se?

Nejsou počítače produktem lidského myšlení, idejí a myšlenek, tedy že prvně zde bylo tělo a jeho schopnost cítit, myslet a formulovat ideje slovy?

Nevyvstává naše myšlení, cítění a vnímání z celotělesného vědomí jako celku?

To nám opravdu chtějí organizátoři této akce namluvit, že mysl funguje jako počítač?  A že jí stačí jak si “restartovat” v novém nastavení? A kam se jako ztratí to předchozí?

Copak počítač cítí a vnímá jako naše mysl-duše? Nejsou počítače a celá jejich informační teorie jenom zhmotnělou myšlenkovou abstrakcí, která prostě “funguje”, ale vyvstala z něčeho daleko složitějšího, vědomějšího a živého - těla?

Ano, zřejmě se hodí VSUGEROVAT - a o nic jiného se opravdu nejedná - účastníkům seance že jejich mysl funguje stejně jako počítač - každý přece ví jak - většina z nás má počítač stále v nějaké podobě “před sebou”, a tak posléze jednoduše takto připravené “mysli jako počítače” (oné “naladění” o kterém se hovoří) lze ve 25 hodinovém násilném tichu a zastavování myšlení, SUGESTIVNĚ NA-PROGRAMOVAT, jak to  chápali pseudo-psychologicko-systémové teorie ze 70. let, kde o jejich využití k mainipulaci davů pomocí sugesce. To vše je dávno známo, k nám se tyto aplikované jevy dostávají až nyní.

Pro úplnost dodávám, že jsem studoval informatiku a 20 let pracuji v SW průmyslu a tedy o počítačích něco málo vím. Tvrdit, že naše mysl funguje jako počítač a že potřebuje “restart”, apod. je jenom ukázka převzetí pojmů z naprosto jiné oblasti se snahou je napasovat na něco, co evidentně nechápeme a čemu evidentně nerozumíme - podstatě lidské bytosti jako takové.

Cílem seance, je jakési “vypnutí mysli”, což vypně jakousí “kolektivní mysl” - což se dále opět nevysvětluje co je a jak souvisí s oním “MATRIXEM”. A to skrze ono nevysvětlitelné “ticho za myslí”, tedy stavu bez myšlenek se snahou v tomto stavu setrvávat 25 hodin v kuse.

Tím, že se sjednotíme v TICHU, kolektivní mysl se na chvíli vypne.


Skutečnost, že si nějaká organizovaná skupina lidé nařídí disciplínu - tedy v podstatě násilné rozhodnutí, že nebudou mluvit po nějakou dobu  a že se budou snažit “být v jakémsi tichu” - i kdyby to bylo oněch “magických” 25 hodin, nebo třeba 27 hodin, nebo třeba 2 dny, tak se nestane vůbec nic a již vůbec něco takového jako že se “vypne” něco jako “kolektivní mysl”, kromě toho, že dotyční v této skupinové sugestivní senaci bude v jakémsi nepřirozeném sugestivním přecitlivělém stavu, možná i lechce “povzneseném” - nicméně v podstatě násilně vytrženém ze svého běžného denního života, kdy se převážně nevědomým způsobem propojí s dalšími lidmi, které většinou ani nezná osobně a s kterými nemají osobné vztahy. Něco jako jakési “vypnutí” “KOLEKTIVNÍ MYSLI” se rozhodně nekoná - ale nebezpečná post-seanční SUGESCE a zesílení vlastní NEVĚDOMOSTI ano.

Nikde ohledně celé akce není zmínka o samotném VĚDOMÍ jako základním a prvotním principu spirituality, meditace, našeho bytí - těla, vztahů i světa kolem nás. Naopak se hovoří o jakémsi “programování mysli”, jejích “restartech”, novém “přenastavení” a to prý jaksi “samo od sebe” má přinášet “vypnutí kolektivní mysli”, jakési opuštění “starého” a vyvstání “nového” - aniž by se řeklo ČEHO!

Pouze snaha “zastavovat myšlení” a “restartovat mysli” a snaha o dosažení jakéhosi samoúčelného ticha, bez poučení o samotném vědomí, o tom jak být vědomý, jak přebývat ve vědomí a jak být - ztotožnit se s vědomím samým v jeho nesčetných aspektech PROSTOROVOSTI, SVĚTLA, VITALITY, BLAŽENOSTI a dalších poučení, jako je vztah duše a jáství, já a druzí, já a svět, jak se zbavit omezení vědomí na ego, je jenom “duchařská seance”, k pod prahovému ovlivňování lidí SUGESCÍ.

Na otázku o jaké “spočívání v tichu” jde, jsem dostal odpověď, že jde o tzv. “ticho za myslí”, když ustanou myšlenky - ALE to není vědomí, to je pouze zastavení myšlení. Jediným skutečným autentickým a tedy ŽIVÝM TICHEM je samo vědomí - nikoliv “naše”, či “něčí”, ale vědomí jako takové - vědomí, které je základem a zdrojem všech já a všech těl lidských bytostí. Tímto ŽIVÝM TICHEM, kterým je vědomí samé lze pouze být, nezávisle na tom, zda myslíme, či nemyslíme, či jsou přítomné jakékoliv uvědomované jevy, zkušenosti, myšlenky, svět, druzí a to skrze celodenní udržování přímého celotělesného vědomí všeho, co si uvědomujeme, vnímáme, myslíme, cítíme, ať už spíme, bdíme, či sníme. Rozpoznání samotného vědomí v naší zkušenosti a usazení se v něm skrze své přímo cítěné vědomí těla a sebe jako celku, je základem spočívání ve vědomí a tedy v onom věčně přítomném živém TICHU, které ale není jenom pasivním tichem či nepřítomností myšlenek, ale neomezenou PROSTOROVOSTÍ, SVĚTLEM, VITALITOU, BLAŽENOSTÍ ve svých nesčetných tónech přímého sebe-prožívání. K tomu je potřebné ale základní poučení, jak kultivovat naše vědomí - vědomí, kterým jsme, ve kterém přebýváme a které ztělesňujeme a to nejen v pasivním klidu, ale při všech našich aktivitách a vztahování - jenom tak skutečně proměňujeme naše vztahy a tím i společnost v souladu s novým rozšířeným vědomím a jeho život naplňujícími hodnotami.

Tím, že se skupina lidí pod vlivem určitého “PROGRAMU”, následného násilného uvedení na 25 hodin do ticha, po které vzhledem k takové noční seanci budou její účastníci jistě v různě “změněném vědomí” vystavení SUGESCI  - vedeným naladěním - jejíž podoby není dopředu známa (když jsem vyžádal její znění - nebyla mi poskytnuta), rozhodně k žádnému “posílení míru ve světě” samo o sobě nedojde - dojde pouze k hypnotické sugesci a možná dobrému pocitu účastníků. Je ale otázkou, co jim to dále přinese do jejich reálných životů.

Součástí této SUGESCE je i samotné MARKETINGOVÉ PRODÁVÁNÍ této akce se svojí rétorikou o “posílení míru ve světě”, “restartem mysli” či “přerušením cyklu MATRIXU”, “mysl jako počítač”, kde máme “programy”. Jde o obyčejnou snahu PRODAT druhým “duchovnost s druhé ruky”, která již svou MARKETINGOVOU řečí a slogany na sebe prozrazuje - tak jako každá RE-KLAMa, že na celé akci jde o v podstatě skutečně o snahu “programovat” účastníky sugescí poté, co po 25 hodinách vlastní dezintegrace v tichu s před-programováním celé seance (MATRIX, restart mysl, mysl jako počítač, podílení se na velké věci, zesílení míru, atd.) budou účastníci vystaveni SUGESCI nějaké paní, jejíž jiné názory i celkový projev rozhodně širokým a usazeným vědomím nepůsobí a to ani na “první pohled”, ani při bližší meditaci.

Bez poučení a probuzení schopnosti být vědomý, vědomě pracovat s naším vědomím, vědět co je podstatou meditace - meditativního způsobu bytí, žádné “sezení v tichu” či vybízení lidí k nějakým násilným aktivitám typu zastavení myšlení a mluvení po dobu hodin v tichu pro mír ve světě, je pouze iluzí. Ano, to je v pravdě zřejmě onen MATRIX, jak o něm organizátoři hovoří.

ALE NEJEN TO, jde hlavně o zcela ze spirituálního pohledu o zcela NE-ZDRAVÝ přístup, který nejen nerespektuje duchovní zákonitost a skutečné hluboké poznání a pochopení člověka jeho bytí a podstaty ve vztahu k druhým, k tomu co nás přesahuje a ke světu, ale který současně svou vlastní “řečí” odhaluje skutečné záměry za celou akcí, ať už je marketovaná jakkoliv ušlechtile a altruisticky.

Umožní se tím její restart a zapnutí v novém nastavení. Potřebujeme, aby ve stejném časovém úseku zůstaly v tichém naladění skupiny po celém světě. Se společným záměrem, se společnou vizí.
Taková síla naladění je schopna prosvětlit kolektivní vědomí lidstva.
SJEDNOCENÉ VĚDOMÍ MĚNÍ OSUDOVÉ PROSTŘEDÍ

Tak, zde to máme “černé na bílém”, po onom v podstatě “násilném zastavení mysli” a vystavení se 25 hodinám sezení s dalšími lidmi v tichu, dojde k “restartu” v novém “nastavení”. Tohle je opravdu řeč spirituality a vědomého člověka? Není to spíše řeč nějakého IT administrátora? A o jaké to “nové nastavení” jde? Copak jsou všichni lidé stejní? Copak není každý člověk zcela unikátní individuální vědomá bytost, v jejíž moci je modulovat své vědomí a tedy i svou mysl zcela přirozeně - tedy za předpokladu, že se opravdu obrátí k vnitřnímu životu a meditaci a není třeba nějaký “restart mysli” pro nějaké “vypínání” a “nové nastavování”.

Potřebujeme, aby ve stejném časovém úseku zůstaly v tichém naladění skupiny po celém světě.
Copak vědomí je omezeno časem a prostorem? Copak naše vědomí, které je potenciálně vědomím všeho co je a může být a skrze něž máme schopnost rozšířit své širší spirituální těla za projevený vesmír a zahrnout i všechny bytosti v něm, či se přímo spojit vnitřně s jakoukoliv individuální podobou bytí či bytosti, vyžaduje nějakou organizaci či dokonce korporaci a sladění ve stejný čas, aby došlo ke “spojení”?

Skutečná duchovní společenství, která také existují jsou společenství duší a jejich setkávání se uskutečňuje skrze jejich vědomá těla-duše ve společné meditaci, ať už párové či skupinové nezávisle na fyzické přítomnosti. Taková společenství svým vlastním vědomím utkávající společný neviditelný metafyzický sdílený prostor vědomí a tvoří skutečně vyšší vědomé celky, ale současně se zachováním naprosté unikátní individuality každého člena takového společenství.

Se společným záměrem, se společnou vizí.

O jakou společnou vizi a záměr jde? Nikde jsem se nedozvěděl o jaký konkrétní společný záměr a vizi jde. A může existovat vůbec něco takového jako “společný záměr a vize” - není každý člověk ryze unikátní individuální samostatnou bytostí se svou unikátní zkušenostní historií, kvalitami a schopnostmi které ztělesňuje, tedy doslova a do písmene unikátním ve-smírem? Existuje skutečně nějaké “společná vize a záměr” jiná, než aby každý člověk poznal kdo je a žil ve svém svobodném vědomí, naplňoval své nejhlubší tvořivé kvality ve svém životě a skrze ně všechny své vztahy, a začal myslet, cítit a vztahovat se k druhým bytostem v souladu s tímto novým vědomím?

A toho nelze míním dosáhnout nějakými seancemi ve stejný čas v nějakých hotelích, kde budou lidé v tichu pod nějakou sugescí. Kde jinde může člověk pracovat na zlepšení společnosti než skrze své vlastní vztahy a to právě tam, kde žije svůj občanský a rodinný život ve svých každodenních životech ve kterých ztělesňuje výhradně své vlastní tvůrčí sebe-uspokojující aktivity a není nucen například prodávat svůj čas zaměstnavatelům, kde vůbec není „pánem svého času“?

Taková síla naladění je schopna prosvětlit kolektivní vědomí lidstva.
SJEDNOCENÉ VĚDOMÍ MĚNÍ OSUDOVÉ PROSTŘEDÍ

Tak se na to podívejme. Jakési setkání v tichu dokonce “prosvětluje” samo “kolektivní vědomí lidstva”? Aha. A není ono “kolektivní vědomí lidstva” jenom abstrakce? Lidstvo je tvořeno jednotlivými lidmi. A lidé, lidské bytosti, jsou sami unikátní individualizací jediného univerzálního vědomí, které je každého a všeho zdrojem. Jak taková seance může například proměnit či transformovat vědomí nějakého člověka, kdekoliv na světě či samo vědomí, když právě ono, je zdrojem každého člověka?Transformovat vědomí člověka umí jenom setkání s jiným člověkem širšího vědomí se schopností toto vědomí probouzet i v druhých lidech, nikoliv jenom „sezením v tichu“.

A co to znamená “prosvětlit” vlastně? Světlo je pouze jedna z mnohých subjektivních kvalit samotného vědomí.

A jak se myslí, že “sjednocené vědomí” mění “osudové prostředí”? O jakém “sjednoceném vědomí” se nyní hovoří? Sjednotit se s něčím nebo někým ve vědomí a jako vědomí je schopnost vědomých bytostí, tzv. duchovních mistrů, či siddhů a ti rozhodně nechodí po našem světě v zástupech. Zkušenost sjednoceného či spíše vědomě rezonujícího vědomí může prožívat jeden člověk s druhým, nebo člověk se vším co je a může být, což jsou různé stavy našeho vědomí - ALE k tomu jen tak nějakým společném sezením v tichu nedojde - maximálně lidé neschopní meditovat, ztratí pocit svých hranic zejména při kolektivních akcích, ať už jde o párty, bigbeat, fotbalové utkání, či podobné setkání v tichu a to se často vydává za jakési “propojení se skupinou”. Dodejme, vždy jenom s tou aktuální, po seanci se vrací běžný stav ega.

Naopak každý člověk je ve své podstatě svobodná bytost-entita, individualizovaná podoba univerzálního, chceme-li božského vědomí a jako taková je v jeho duši možnost nejen se sjednotit se svým božským základem či podstatou, ale i v tomto svém božském základu svého bytí se vědomě spojovat a sjednocovat i s druhými. každý člověk skrze své vztahy má při každém setkání příležitost měnit své i kolektivní duševní klima a vést svůj život ke stále širšímu a hlubšímu vědomí, pochopení, a poznání, nebo naopak. Společnost je tvořena jednotlivci, individualitami a jejich vztahy, lépe my jako individuality jsme vztahové bytosti a pouze s konkrétních VZTAHŮ mezi konkrétními LIDMI je tvořena společnost, nikoliv jako jakási monolitická nerozlišená “kaše” typu “společnost”. Různé snahy o “utváření” nové společnosti různými ideology je vždy ukázkou totalitních tendencí často přikrytých spirituálním hávem.

Společnost lze skutečně měnit k “lepšímu” výhradně skrze kultivaci vědomí jednotlivců ve svých každodenních životech a zejména ve svých vztazích, ve kterých je přímá možnost šíření poznání a vědomí a hlavně skutečná možnost zlepšování kvality všech našich vztahů mezi lidmi, nikoliv nějakými seancemi lidí naladěných na stejný záměr a cíl. Co takhle neustále spočívat ve svém pravém Já, či to lidi učit a pomáhat jim toto vědomí probouzet v jejich vlastní zkušenosti, než je zatahovat do sugescí o “kolektivním vědomí” a nutnosti “restartu” a “přeladění”, apod? Nestačilo by to pro skutečný klid v našem ve-smíru?

Další nezodpovězenou otázkou je onen “mír ve světě” - jak se vlastně chápe onen svět? Jako vnější prostor našeho tělesného vědomí, nebo jako lidská sociální společnost?

Pokud chceme opravdu měnit svět k lepšímu - aniž bychom si dávali nějaké konkrétní vize a záměry - začněme u sebe a našich vztahů právě tam, kde žijeme. Proč nežít v TICHU při všech našich aktivitách, vztahování k druhým, řeči i tichu, bdění i spánku?

Celá akce jakoby napodobovala tzv. satsang, tedy vědomé spočívání v bytí, což se chápe jako společná meditace s duchovním mistrem meditace, který ztělesňuje své vědomí a osvojil si schopnost vědomí probouzet v druhých lidí ať už přímo nebo nepřímo během společné meditace. V tomto případě ale šlo vždy o studenty meditace poučené o vědomí a meditaci. Taková setkání jistě umí vytvořit širší pole zintenzivněnho vědomí, které prospívá všem. Nicméně meditace není pasivní sezení v tichu, ale vědomá transformace, často velmi unikátní a individuální. Jak na takovém setkání s mnoha lidmi, neznámými zohlednit tyto individuální potřeby a unikátní vnitřní nastavení, chovaná přesvědčení, apod.?

Nicméně v tomto podání a slovními koncepty a rétorikou se jeví, že v pozadí je nevědomý záměr plynoucí z nedostatku metafyzického poznání a tedy  skutečného spirituálního vědomí či meditativního pochopení spirituálních či metafyzických otázek naší identity, duše, těla, světa a smyslu života jako takového - věřím že jinak s dobrými úmysly, problém je právě to “ú-mysli”.

Nakonec velmi spirituálně-bizarní se jeví samotný ekonomický rozpočet takové duchovní akce. Na webu je zmínka, že ani cena vstupenky v hodnotě ca 1200,- ani neuhradí náklady spojené se sezením v tichu po 25 hodin společně s dalšími lidmi v jedné místnosti o vodě. Naštěstí v současné době existují sponzoři a tak se tato globalistická akce vůbec může konat. Ó. Prostě ten mír ve světě a ta snaha těch spirituálních lidiček o něj, by prostě nebyla, kdyby nebyli štědří přispěvatele, nadace a jiné organizace.Ty mají bohaté zkušenosti v tom, jak si kupovat čas druhých - svých zaměstnanců a i to, jak zase „trávený čas“ těm samým lidem zase zpětně prodávat v podobě třeba takových „25 hodin sezení v tichu“. Nebude to ten MATRIX? :-)



A proč nebýt v tichu třeba 48 hodin, tedy ony dva cykly MATRIXU, použiji-li “nauku” svolávatelů akce? A co být v tichu prostě třeba celý týden, nechodit do práce a někde pobývat v hotelu či jinde a sedět  tichu s ostatními? To by podle logiky organizátorů velmi pomohlo “odprogramování” MATRIXU ne? Nebo ne?

Celé se to je jeví jako dobře prodaná akce neusazeným hledajícím rozpolceným dnešním životem v kapitalistické společnosti. Klasický projev “new age” spirituality, který na západě proběhl už trochu dříve a k nám se se svými protagonisty teprve nyní dostává právě v těchto globalistických podobách.

Z jiného pohledu mi takové akce se svými snahami o “mír ve světě” trochu připomínají hesla minulého režimu o budování míru ve světě.

Nicméně, aby bylo zcela zřejmé, tak ani výše uvedené mé vyjádření k okolnostem svolání, výchozím hlásaným předpokladům, ke kterým jsem se vyjádřil, ROZHODNĚ nezpochybňuje a jakýmkoliv způsobem nedehonestuje jistě dobrou snahu a dobré úmysly prostě “dělat dobré věci” se svým nejlepším svědomím i vědomím, všech lidí, kteří se dané akce zúčastní.

Nicméně, skutečně svobodnou vědomou, spolupracující a komunikující společnost, mohou vytvořit pouze a jedině primárně svobodní a vědomý jedinci – individuality skrze své přímé vztahy nikoliv nějakými seancemi s laděním se na „společný cíl a záměr“.

Mír ve světě a v celém ve-smíru je projevem života všech jeho bytostí žijících ve svých ve-smírech. Očekávat skutečný mír v našem světě je možné jenom za předpokladu, že jej budou tvořit bytosti, které sami žijí VE-SMÍRU se svým individuálním unikátním vesmírem a podstatou a ve svých životech svobodně naplňují své tvurčí schopnosti a tedy opravdu žijí svůj vlastní čas ve kterém n aplňují to kým ve své podstatě opravdu jsou, a NIKOLIV jakoukoliv snahou určitých jednotlivců či organizovaných skupin typu „via harmonie“ o společné ladění se či „přeprogramováním se“ či „restart mysli“ na nějaké neurčité společné vize a cíle.

Via Harmonia je celosvětovým propojením jednotlivců a skupin, v síle míru, na mnoha místech, ve stejný čas.
Máme jedinečnou šanci být aktivními, vědomými spolutvůrci proměny cesty lidstva.

Čistě formálně k tomuto z principu nepravdivému výroku. Žádná organizace, či korporace tvořená svou organizovanou strukturou nemůže – z principu být, cituji „celosvětovým propojením jednotlivců a skupin“, neboť jednou věcí je „spojení“ lidí pod hlavičkou nějaké organizace, nebo události ve stejném čase a prostoru a NĚCO ZCELA JINÉHO je skutečné propojení jednotlivců i skupin skrze vědomí, tedy ryze vnitřní spojení a propojení jednotlivců jako společně tvořící společný prostor vědomí a tedy skutečné duchovní či spirituální společenství. Takové společenství nemůže - z principu být pod hlavičkou nějaké organizace.

Poznámka pod čarou
V této souvislosti si nelze vzpomenout na podobné „historické“ rezonující snahy a podobné seance se společným naladěním na společný cíl a záměr, které prováděli členové okultní skupiny SS kolem H. Himmlera. Ten také organizoval „meditace“ se společným tichým laděním se na dosahování svých cílů a záměrů. Tyto cíle byli samozřejmě specifikované výhradně nepokrytě mocensky, jako společná meditace za výhru německých zbraní na východě a uskutečnění nacistických světo-plánů.

Tím není řečeno, že by snad šlo o to samé či „stejné“, ale že šlo o uplatňování stejného myšlení s iluzórní snahou o ovlivňování vnějších událostí a celé společnosti – dodejme, že z pohledu nacistů, šlo také o „dobro“ lidstva a konečný „mír na světě“.

Když vidím tyhle snahy zmatených neusazených lidiček ve spojení s aktuálními božstvi podpírající nevědomost materialismu a objektivismu, snad by se hodilo oprášit staré heslo v novém významu a podání:


Vědomí lidé všech ná-rodů a zemí spojte se!

😊


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kdo lže, tak i krade aneb "práce s intuicí už od malička"

NE-zdravé modifikace lidského chování v mužské populaci

Kontemplace Duškovy a Válkovy rakoviny