O “energie” tu nejde…

 "Každý vás může oklamat svými slovy, způsoby, vědomostmi, krásně maskovanými úmysly, mimikou, pantomimou, chováním atd..

Ale nikdo vás nemůže obelstít energií. Když se naučíte cítit člověka před sebou a číst energii,

nic vás už nemůže oklamat. Nenaučili nás soustředit energii na lidi, místa, situace a okolnosti v životě. Energie nikdy nelže z jednoduchého důvodu, protože nemůže. Pokud chcete znát tajemství Vesmíru,

přemýšlejte z hlediska energie, frekvence a vibrace." - Nikola Tesla



Nikolu Teslu mám rád, studoval jsem o něm dostupné informace, i jsem navštívil jeho muzeum v Bělehradě. Patřil mezi výjimečné duchy své doby. Jeho novátorský tón, tedy snaha o zcela nový způsob přístupu k realitě ve své době i jeho vysoké duševní a morální kvality projevující se snahou aby jeho práce byla pro dobro všech, my jsou velmi blízké.


Nicméně je třeba si uvědomit, že i Nikola Tesla žil v určité době a byl i on spojen s mnoha koncepty své doby - byť byli v jeho době “nové”. Nikola Tesla rozhodně vnímal, že existuje širší realita, která jistým způsobem vše propojuje - nicméně ale i on se nedokázal oprostit od mentální konceptualizace nedostatečně cítěné skutečnosti. Tím není zpochybněn jeho jistý génius. I jeho poznání byť přesahovala dosavadní pohled na realitu bylo stále neúplné, či přesněji nezahrnovalo realitu celou. 


Podobně jako A. Einstein je sice brán jako génius, ale jeho závěry o realitě jsou opět v podstatě zcestné a jeho teorie slavný vzorec “é rovná se emcé na druhou” neuvažuje základní aspekt reality kterou je vědomí v kterém se manifestuje jakákoliv podoba energie, hmoty i světla, jež jsou vnější manifestací samotných kvalit vědomí v podobě potence, kvalit a světla vědomí.


Nikola Tesla používal vědecký koncept “energie”. Další život tohoto konceptu v kruzích tzv. “byznisu” nové spirituality vede k dalším mentálním konceptům typu “vše je energie”, “mužská energie”, “ženská energie” “braní a dávání energie”, apod. Mnozí hlasatelé této “spirituality” pak rádi cituji tyto výroky Nikoly pro jaksi důkaz své pravdy.


Je opravdu oprávněné si myslet, že to, co chápal třeba Nikola Tesla pod pojmem “energie” je to samé co tím míní třeba nějaká duchovní kaučerka když řeší se svými stoupenkyněmi partnerské vztahy? Tím se dostáváme k zásadní otázce důležitosti konceptualizace jako komunikace poznání které rozšiřuje naše vědomí, nebo naopak jej omezuje a váže do konceptuálních struktur, které nemají ale ukotvení v prožívatelné či zakoušené realitě. Už někdo prožil nebo viděl “vnitřní ženu” či mužskou či ženskou energii?


Po internetu běhají výroky přisuzované Nikolu Teslovi. Poslední větu jsem si ověřil, ty první jsem jinde ve zdrojích o NK nenašel, ale i tak je využiji k přeformulaci nikoliv “z pohledu mého názoru”, ale myšlenou přímo z bezprostředně zakoušené skutečnosti.


Nikdo vás nemůže ve skutečnosti oklamat, ani svými slovy, způsoby, vědomostmi, krásně maskovanými úmysly, mimikou, pantominou, chováním, atd., pokud skutečně cítíte druhého člověka (nikoliv před sebou), ale ve svém vlastním těle a naučíte se číst kvalitativní konfiguraci jeho vědomí. Číst něco jako “energii” neumím, ale umím bezprostředně vnímat centrální citový tón (dhvani) ztělesněného vědomí, usazení vědomí - těžiště dotyčného v jeho těle, jeho aktuální zaměření - vektor vědomí a kvalitu propojení nebo naopak oddělení jednotlivých center vědomí, dále kde je vědomí vázáno v těle a kde naopak zcela chybí. To vše nám o druhých bytostech řekne více, než kdyby promluvily. Když promluví - je očekávatelné v jakých drahách i myslí, či jaké názory chovají - jsou odrazem právě oné aktuální konfigurace vědomí dotyčného. Stručně řečeno, každý člověk je živou řečí vědomí, kterou ztělesňuje, lze jí naslouchat a tak číst.


Nenaučili nás přímo vnímat tedy souznít-rezonovat s duševními kvalitami vědomí manifestovaného jako druzí lidé, místa, situace a okolnosti v životě a zakoušet a vnímat je jako manifestaci naší vlastní duše-vědomí a jejích kvalit. Vědomí je prvotní a základní skutečností všeho čeho jsme si vědomi a co zakoušíme, proto je mimo kategorie lež-pravda.


Pokud chcete znát tajemství nejen aktuálního Vesmíru, ale veškeré reality vědomí a jeho mnohadimenzionálního vnitřního VESMÍRU, jehož je ten aktuální fyzický pouze jednou z aktualizací, MYSLETE nikoliv z hlediska “energie”, “frekvence” a “vibrace”, ale MYSLETE přímo ze zkušenostních konceptů “polí vědomí”, “rezonance” a “trans-subjektivních kvalit-qualií”.


Poznámka:

Podstatou fyzického aktuálního vesmíru není energie o různých frekvencích, ale je vnějškovostí či manifestací či aktualizací vnitřní ŘEČI kontinua duševních kvalit vědomí (qualia), jež má řekněme muzikální povahu .


Teď bych se už mohl dozvědět jenom to, že to je “to samé” jenom řečeno jinými slovy, nebo že jde o můj "úhel pohledu":-).







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kdo lže, tak i krade aneb "práce s intuicí už od malička"

NE-zdravé modifikace lidského chování v mužské populaci

Kontemplace Duškovy a Válkovy rakoviny