Setkání jiného druhu aneb jazyk duchovních zkušeností



Součástí Výzkumného a vzdělávacího institutu životní filozofie a praxe vědomí, je i zkoumání “zkušeností” a “nauk” komunikovaných protagonisty new-age-ezo-trhu. Podobně jako deformuje naše prožívání a zakoušení vzdělávací systém a jeho - námi přijaté koncepty a přesvědčení o realitě, tak neméně - ale o to více “záludně” působí doslova bláboly z úst samozvaných new-age-ezo propagátorů svého “spirituálního” ega, kteří komunikují “své” údajné zkušenosti z “duchovní oblasti”. Často vyprávějí doslova příběhy-historky, které mají podpořit jejich “duchovní vyspělost či výjimečnost” v očích svých stoupenců či klientů, které jsou ale zavádějícími bláboly “oslňující” pouze stejně nevědomé duše.

Typickým znakem je nepochopení, že to, JAK své zkušenosti interpretujeme je současně i součástí toho - CO - skutečně jsme prožili či zkoušeli a to často vůbec není souznící se skutečností, tedy realitou vědomí! Něco si myslet, co jsme prožili, je jednou “zkušeností”, něco zcela jiného než přímo prožívání úrovní vědomí - s nimiž jde ruku v ruce i přímo doprovázející zkušenostní interpretace, která odpovídá dané zkušenosti. Když jsou tito propagátoři svého ega a jeho zkušenosti dotazování k tomu jak své zkušenosti interpretují - často reagují tak, že odmítají dialog a označuje tyto otázka za “něčí jiný názor”, nebo se obhajují, že “jde o má slova”, či slovy “to je moje zkušenost”, atd. nebo dokonce obviňují toto dotazování z “nenávistných komentářů”, nebo tiše mažou vaše komentáře (viď Pavlíto:-) a nakonec si vás zablokují, aby jste negativně nepůsobil na jejich fanoušky a nebránil jejich prodeji služeb. Jedna duchovní učitelka mě obvinila dokonce ze “stalkingu”:-), neboť jsem prý posedlí její osobou, když jsem se vyjádřil k jejím blábolům v oblasti mužských a ženských energií:-) Většina takto dotázaných, si mě většinou nakonec blokla na všech sociálních sítích a to včetně těch s kterými se známe třeba osobně. Integritu těchto protagonistů není třeba komentovat - projevuje se sama.

Charakteristika této oblasti tzv. new-age-ezo-trhu je naprostá absence dialogu - a vůbec snaha naslouchat “logu” - což je mimochodem podstata probuzení vnitřního SLUCHU a jakékoliv skutečné kapacity či schopnosti vnitřní modulace skrze tiché fonémy (mantry)) toho co tito protagonisté učí-říkají-sdělují svým posluchačům.

Další známkou je míchání pojmů z různých spiritualit a vědy dohromady do jednoho jazykového "guláše" bez zkušenostně-filozofického ukotvení. 

Tvrdit, například, jak se lze obrátit na “stvořitele” a vyladit například na “frekvenci hojnosti” nebo “100% zdraví” a vydávat to za vnitřní zvuky jiného já, spojeného s poznáním dávných civilizací je typickým new-age-ezo blábolem, který nemá to, co říká skutečný ekvivalent v realitě, kterou je realita vědomí. Co je cílem těchto “historek” kromě přivlastňování si “duchovních zkušeností” svému egu, aby lépe vypadalo na new-age-ezo trhu či jenom abychom byli ještě více “duchovnější” “mezi svými”, ať sektou, či ženským kruhem, nebo prostě skupinou sledovatelů?
Se skutečným poznáním (gnózí) a snahou o její komunikaci to má pramálo společné. Taková je zkrátka doba “kali-jugy”.

Skutečnost - odkud povstává naše řeč, je velmi velmi slyšitelné. Stejně tak je slyšitelná disonance mezi tím, co říkáme a co skutečně cítíme a poznáme.

Následující text převzatý z facebooku zmiňuje zkušenosti z oblasti vnitřních zvuků, které vyvolávají mnohé otázky o tom, co skutečně autor textu zakouší. Jelikož mě samotného tato oblast zajímá a věnuji se jí,  připravuji knihu Sóma-fonie, Sféra vnitřních zvuků vědomí, zabývající se využitím vnitřních zvuků v celistvění naší duše, text mě zaujal. Z počátku mě překvapilo zmínění slova VĚDOMÍ a TĚLO velkými písmeny, jak píši ve svých textech, kde tyto pojmy mají konkrétní význam a smysl, který nesou. Nicméně z dalšího textu je zřejmé, že autor chápe vědomí i tělo zcela jinak než ve filozofii a praxi vědomí. Text jsem doprovodil svým “červeným komentářem”, jednak jsem zdůraznil konkrétní pasáže v původním textu, které vzbuzují otázky a dále přidal mé dotazy a komentáře, někdy kurzívou, někdy tučně.

Dále uvádím text, který je příkladem meditací řečeného, nerozporuje a nepopírá nic - co dotyčný údajně zakoušel nebo nezakoušel, ani se nevyjadřuje k jeho osobě a působení - dotazuje se k řeči komunikující dané pochopení, vhled a zkušenosti, která je toho součástí.


Setkání jiného druhu aneb trochu jiná muziko-terapie

Včera večer jsem zažila zvláštní setkání. Už dlouho cítím, že nějaká část mě rozumí hudbě, povaze zvuku a frekvencí na zcela jiné úrovni než já Lenka a má v této oblasti znalosti a dovednosti mistrů dávných civilizací. Že má přístup k úžasnému vědění, které však odpovídá zcela jiné úrovni vědomí člověka než je dnes běžné. A abych dosáhla na toto VĚDĚNÍ, musela bych se nacházet ve velmi hlubokém a širokém VĚDOMÍ, kdy celé mé TĚLO je spirituální (co znamená že tělo je “spirituální”?) a zároveň se ztělesňující světelně-zvučící multidimenzionální prostor, doslova chrám. A v tomto stavu, který je naprosto přirozenou povahou mého bytí se tomuto vědění otevřít. A to se mi podaří jednou za čas. Zatím. 

Co nám v tom brání? Není to právě to nedostatečné „pochopení“a nesprávná přesvědčení o hudbě?

A k tomu setkání. Včera jsem se potkala s jedním ze svých jiných já, které pracuje jako léčitel s frekvencemi. V naší řeči bychom řekli muzikoterapeut nebo hudební léčitel. Ale to by bylo vlastně dost zavádějící. Zkoumala jsem, co a jak vlastně dělá, z jakého úhlu se dívá a vnímá. Bylo to nesmírně zajímavé setkání.

Jeho pojetí bylo z hlediska frekvencí, vibrací, které byly velmi čisté a harmonické. Byly zvukem a zároveň barvou, (nejde spíše o světlo) které byly slyšet a vidět pouze velmi jemnými duševními smysly, spíše byly pocity velmi konkrétních frekvencí

Jak se pociťuje něco jako „frekvence“? Není to spíše mentální projekce chápání vnějších zvuků na vnitřní? Vnitřní ZVUKY nemají frekvence ani vibrace, ale jsou citovými TÓNY samotného vědomí, které se zevními zvuky mají společného pouze tolik, že některé vnější zvuky mohou být souznícím-rezonujících vyjádřením těchto vnitřních zvuků, stejně tak projev celého těla, či celých událostí. Co to jsou “čisté” frekvence či vibrace? Tedy existují i nějaké “nečisté” frekvence a vibrace?

Jak se pozná - jak se prožívá-jak se zakouší-jak se cítí, že dotyčné já pracuje s ”frekvencemi” či ”vibracemi” - když tyto pojmy jsou pojmy z materialistické fyziky 19. století, je také tak trochu “záhadou” v celé historce. 

Tato bytost však nepoužívala žádné hudební nástroje nebo přístroje, aby tyto “zvuky” vytvořila nebo rozezněla. Tvořené zvuky se samy objevovaly z prostoru všech možností pouze tím, že se na ně vyladila, že si je uvědomila a ztělesnila jejich frekvenci.

Jediným hudebním ORGÁNEM duše je její tělo, které je tvořeno “abecedami” vnitřních zvuků a ty si nelze uvědomit nějakým já, ale lze jimi pouze být-ztělesňovat je jako své konkrétní tělo-duše skrze vnitřní INVOKACI-INTONACI-INFORMACI jako naše tělo jako celek. Všechny vnitřní somo-hlásky tvoří duši-těla a všechny vnitřní sou-hlásky tvoří tělo-duše.

Možná to zní složitě, ale bylo to úplně jednoduché a přirozené. Asi jako si my představíme slona nebo tulipán, akorát tohle bylo velmi hmatatelné a živé. 

Fakt jako „představa“ jo? Invokace-intonace-modulace tichých fonémů nemá s představivostí “mysli” nic společného. Ale je umem našeho vnitřního smyslu - “třetího ucha”, kterým je vnitřní SLUCH skrze který lze jedině invokovat tiché fonémy (mantry).

A já jsem si to hned potřebovala vyzkoušet, protože mi to přišlo geniálně jednoduché, rychlé a funkční. Jako malé cvičení ve škole. Takže jsem se naladila na sféru zdroje, vědomí, stvořitele všeho co jest, aby mi ukázal nejlepší a nejvyšší možný TÓN mého 100% zdraví a vnímala jsem pociťovanou frekvenci v celém svém širším těle, jak se postupně vyčišťuje a vylaďuje, jak se rozeznívá celým mým niterným prostorem. A byl to teda úpně úžasný pocit. Dokonalá ryzí frekvence zdraví a plné vitality ztělesněná a hmatatelná v každé buňce mého těla a odpovídající přesně tomu, co potřebuju já a mé tělo.

Zkusila jsem to ještě jednou. Otevřela jsem se zdroji a požádala, vyladila se na nejvyšší a nejlepší možnou frekvenci hojnosti ve všech směrech pro mě. Postupně se vygeneroval, vyrezonoval tón, který byl naprosto úžasným pocitem laskavosti, dostatku, hřejivosti, znějícího jako zlatý kov, který se rozléval mým tělesným prostorem a buňkami mého těla, uvolňoval a léčil.

 

Co je to „sféra zdroje“? vědomí (koho-čeho?) „stvořitele“ – jakého stvořitele? Proces tvoření či aktualizace veškerého bytí nemá – z principu žádného „stvořitele“, ale je přirozeným projevem-pohybem vědomí vyvstávajícím z tvořivého pnutí mezi sférou vědomí aktuálního bytí a sférou potenciálního bytí, nikoliv projevem nějakého „stvořitelského zdroje“. Právě tato základní tvořivé napětí dává povstat prvotnímu vnitřnímu ZVUKU – tepu aktualizace veškerého bytí v jeho nesčetných vnitřních zvucích jako harmoniích prvotního tichého vnitřního ZVUKU (((OM))), zvučící prvotní sféru potenciálu k bytí z které se vše aktualizuje.

Jak se tážeme „vědomí stvořitele“ aby nám ukázal něco jako „nejlepší a nejvyšší možný TÓN“ něčeho co zveme !100% zdraví“ či „nejvyšší a nejlepší možnou frekvenci hojnosti“?

Sféra vnitřních ZVUKŮ není tvořená nějakými „frekvencemi“, ani „nejlepšími“ či “nejvyššími“ tóny, či tóny „100% zdraví“ nebo“hojnosti“, ale výhradně citovými kvalitami vědomí (CIT-TÓNY, dhvani v tantře).

Celý problém v nedostatečné zkušenosti vědomí neusazené „new-age-ezo-spirituality“ spočívá v mentální projekci svých přesvědčení na sféru vědomí. Vnitřní zvuky nejsou od sebe rozlišené frekvencemi, ani nejsou v rozsahu vyšší-nižší a nelze je používat jako prostředky pro vyladění se na „100% zdraví“ – jak jej vůbec chápeme – když se chceme ladit na jeho tón? Či jako prostředek k hojnosti – opět bez toho, aniž bychom řekli, co slovem “hojnost“ míním.

Ano, vnitřní zvuky a jejich citové tóny nám poskytují pro běžné lidi netušené schopnosti a možnosti, jež byli a jsou součástí přirozeného vyjadřování širších polí vědomí, než my, či z jiného pohledu jde o naše vrozené(dosud latentní-neprobuzené) umy-siddhi naší širší duše, jako mnohadimenzionálních bytostí vědomí.

 

Takže takhle jednoduché to je! Wow. A určitě je možné tohle předávat i druhým, vytvářet léčivé frekvence vnitřně, spirituálně, bez pomůcek, kdy jedinou pomůckou je naše vědomí a tělo. To je skvělý krok k modernímu léčení v budoucnosti, protože jinde už to dávno JE!

Ó, fakt tak jednoduché! Hm. Prostě se vyladíte na stvořitele a rozezvůčíte frekvenci 100% zdraví! Krásné jednoduché NIC-neříkající.

Tak si to můžete taky vyzkoušet a být léčitelem sami sobě. Skvěle!

A kdybyste měli chuť se nechat zregenerovat i slyšitelnými frekvencemi léčivých nástrojů, srdečně vás zvu do úterní zvukové lázně 8.11.2022 v 19h

http://muzikofiletika.blogspot.com/.../zvukova-lazen...


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kdo lže, tak i krade aneb "práce s intuicí už od malička"

NE-zdravé modifikace lidského chování v mužské populaci

Kontemplace Duškovy a Válkovy rakoviny