Říše peněz, její náboženství a mýty

 

Úvod

V době a za situace, kdy kapitál, peníze a bohatství vládne politikům, se veškeré geopolitické mocnosti stávají pouhými nástroji či fasádami jedné jediné mocnosti či "říše" vládnoucí všem, kterou můžeme pracovně nazvat “Říší peněz.


Tato Říše peněz nás mimo jiné svými ideologickými programy přesvědčuje, že tzv. “národní státy” jsou zastaralé a překonané a že mají zaniknout ve prospěch všech možných tzv. “unií” či “spojených států”, viz projekty “Evropská unie”, “Spojené státy Americké” apod., které se dnes v podstatě transformovaly v de facto vojenské a policejní struktury vykrádající národní rozpočty daných zemí a sloužící této říši. 


Současně ale každý národ či stát, který usiluje či by usiloval o opětovné stání se skutečnou imperiální politickou mocí, je okamžitě touto říší donucen k tzv. finanční liberalizaci – tedy k podřízení se této Říši peněz (viz Čína, Rusko, Írán, Sýrie, Libye atd.)


Tuto na první pohled “neviditelnou” říši lze přirovnat k biblickému netvoru Leviatanu. Jednotlivé politické a vojensko-technologické mocnosti, ony jednotlivé “unie”, pak můžeme přirovnat k jakýmsi “Titánům” – stvořeným tímto jediným bohem, kterého uctívají – PENĚZI.


Podobně jako každé náboženství, má i monoteismus peněz svůj fundamentální mýtus, na který je uvaleno doslova tabu či “velké mlčení”, aby nebylo možné rozpoznat, jak kolosálním mýtem je. 


Právě v tom spočívá skutečná zásadní KONSPIRACE dneška, neboť vládci Říše peněz moc dobře vědí, že jde o mýtus a PODVOD, který je konspirován (con-spiráre, neboli společně dýchán) za zavřenými dveřmi bankovních rad a v uzavřených kruzích finančníků. Jde o jedinou skutečnou - hodnou tohoto pejorativního názvu - KONSPIRACI proti lidem jako takovým.


Fundamentální mýtus Říše peněz

Co je tím základním mýtem, na kterém stojí celá Říše peněz?


Tento mýtus spočívá, doslova a do písmene, v mýtickém, nijak a nikým nedotazovaném přesvědčení – v doslova všudypřítomném a natolik zažraném přesvědčení v hlavách ekonomů, nejrůznějších odborníků, zaměstnanců masových médií a představitelů politických stran všech názvů a barev, že jednak není ani jasně formulováno-komunikováno, natož dotazováno a kriticky přezkoumáváno.


Toto přesvědčení zní:


Veřejné výdaje vlád států jsou - a musí být závislé na výběru daní a na půjčkách od privátních bank.


Samozřejmě pak s tímto zdánlivě “nehnutelným” přesvědčením platí, že aby zadlužené vlády vůbec mohly obhospodařovat své dluhy, musí zvyšovat daně, případně si více půjčit a/nebo současně uplatňovat škrty ve veřejných výdajích (zdravotnictví, školství, důchody, atd.). Jakmile se vlády dostanou do kleští dluhu, tak jsou jenom k pokrytí úroku z tohoto dluhu k Říši peněz požadovány stále větší a větší zdanění a stále větší a větší škrty ve veřejných výdajích. A je zcela jedno, kdo vyhraje volby, či jaká politická skupina je ve vládě! Věřiteli nejsou voliči, ale nadnárodní banky a instituce.


A “páni” Říše peněz samozřejmě (viz mantra "slušnosti": dluhy se platit musí) chtějí své peníze zpět – a to i přesto, že ve své nenasytnosti nijak ve skutečnosti netratí na půjčkách jednotlivcům a národům, které je potřebují, aby si mohly dovolit “žít v rámci svých poměrů”. Míním, že můžeme říci, že hledíme do tváře nové podoby feudalismu – “páni” žádají “desátek” z hrubého národního produktu všech národů a taky jej dostávají, neboť je postaven na defakto kriminálním podvodném jednání: půjčování peněz. Činí tak skrze nehoráznou LEŽ, která je propagována médii, tiskem, politickými stranami a tzv. “odborníky” všech druhů. Tato LEŽ zní:


Jedinou cestou, jak snížit národní dluh země, jsou masivní škrty v mandatorních výdajích, v penzích a důchodech, veřejných službách a dalších věcí “pro lidi”, a zvyšování daní.


Z připravované eseje Lidový manifest k evropským národům k dnešní zásadní politické otázce.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kdo lže, tak i krade aneb "práce s intuicí už od malička"

NE-zdravé modifikace lidského chování v mužské populaci

Kontemplace Duškovy a Válkovy rakoviny